Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL


 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)




NAAR AANLEIDING VAN ARTIKEL IN DE AD, ED, TELEGRAAF, INTERVIEW BNR EN KASSA

7 april 2008 Binnenkort komt Voelspriet met een uitgebreidere site over goedkoop shoppen in de VS via het web. Met uitgebreide rekenvoorbeelden, de actuele douanetarieven en nog veel meer. Wil je daarvan een seintje ontvangen als het zover is? Klik dan
hier. Vragen aan mij? Klik hier. NIEUW: betere uitleg Itunes (zie onder) en wat te doen als Apple je bestelling toch weigert.

Amerikaan op het web



Door Henk van Ess

nieuw Beluister gesprek met Felix Meurders (Kassa, Radio 1)

7 maart 2008 (UPDATED MET  NIEUWE INFO OVER APPLE) - Eerst even de aanleiding. Op een Amerikaanse website zie ik een zeldzaam parfum dat niet meer in de handel is. Mijn vrouw is er dol op. Ik leg het in stapels van drie in mijn winkelwagentje. Maar vlak voor de kassa gaat het mis. ,,We’re sorry, we can’t deliver this product to your country’’.

Bij Amazon bestel ik een interessant e-book over digitale journalistiek. De credit card is al getrokken, de gegevens zijn ingevuld en toch gaat het nog fout. Het webwarenhuis weigert de bestelling. Het boek mag het land niet uit  Of preciezer: ik mag het niet downloaden.

Kortom, zelfs met internet en creditcard ligt de VS ver weg.

De oplossing: voor $132 per jaar (de duurste oplossing) heb ik een heel klein stukje Amerika gekocht bij Access Usa, www.myus.com. Ik heb een eigen postadres in Florida – een suite om precies te zijn. Mijn wapen tegen weigerachtige webwinkels werkt prima. Het voelt alsof ik in de VS leef. Ik vul als Nederlander gewoon het Amerikaanse afleveradres in. Opeens geeft Amazon ook alle digitale boeken prijs die niet de deur uit mogen en liggen zeldzame geuren voor het grijpen. Ik mag voor dit geld me ook brieven, tijdschriften en documenten laten toesturen. Het goedkopere abonnement van

Nog mooier: de meest webwinkels versturen hun spullen zonder bijkomende portokosten naar mijn suite in Florida. Wel betaal ik de stevige verzendkosten van VS naar Nederland (DHL), maar gelukkig is dat zonder rompslomp (want verzekerd en binnen drie dagen in huis).  Access Usa eerst alle afzonderlijke verpakkingen en rekeningen en stopt de spullen in één doos met soms een belachelijk lage declaratiewaarde (niet de verkoopprijs maar de groothandelsprijs). Gevolg: de douane heeft weinig te heffen. Eerlijk gezegd heb ik nog helemaal geen naheffingen gehad omdat de dozen van Acces Usa meer op een kadootje lijken van een familielid dan op de gelikte verpakkingen van webwinkels. Bij computerspullen, tijdschriften en downloads, waarvoor ik de postbus het vaakst gebruik, is geen extra naheffing. Wel moet ik af en toe btw bijbetalen van 19 procent maar dat vind ik niet meer dan redelijk.

  Ik heb inmiddels abonnementen op tien goedkope maandbladen. Die stuur ik elke maand naar Nederland op. Op de normale manier kost me dat zeker 1000 euro per jaar. ‘Living in America’ bespaart me alleen al op de lectuur 600 euro. Deze week laat ik voor de grap een stapel Amerikaanse reclamefolders toesturen. Want ook op mijn Florida-adres ontvang ik junkmail.De nieuwe cd van Neil Young download ik voor 7.50 euro, maar mijn buurman betaalt bijna 40 procent meer. Voor mijzelf en relaties heb ik inmiddels negen Iphones besteld. De telefoon is hier officieel nog niet op de markt en Apple weigert bestellingen vanuit Nederland.

Hoe download je legaal en voor een prikkie tv-shows of cd’s via de Amerikaanse Itunes? Waarom accepteert Apple US een Nederlander opeens wel als klant? Het is een lastig klusje, maar het kan.

Een eigen adres in de VS

goedkoop winkelen in de vs

De oplossing begint bij My US een bedrijf dat voor $132 per jaar u een eigen adres geeft in de VS. Bij bestellingen via het web geef je dat adres op. Myus.com stuurt de spullen door naar Nederland. Hieronder de tarieven.

Sign-up and Fees - NETHERLANDS
Ability to receive Merchandise and Documents (catalogs, magazines, letters).
Setup (one time) $35 US
Annual Membership (per year) $132     OR
Monthly Membership (per month) $15
Each Additional Name (per year) $20


Shipping Rates - NETHERLANDS
Minimum Charge: 600 grams
Rates:
Each 100 grams, up to 1 Kg
Each 100 grams, over 1 Kg
Each 100 grams, over 5 Kg

$2.45
$1.20
$0.70


Shipments over 70 kg (155 pounds) $0.51 per 100 grams ($5.07/Kg or $2.30/pound)


Handling and Packaging Charges - NETHERLANDS
Documents (letters, cats, mags) FREE Handling and Packaging
Merchandise Consolidation FREE for first two boxes; then $3 per box.
Commercial Invoice $8 (if required *** )
Merchandise Insurance $2 per $100 insured value (first $100 is FREE for Express)
Merchandise Storage First 45 days FREE, then $5 per box plus $1 per pound per month.
 
*** Commercial Invoice is required for all Merchandise Shipments sent outside the U.S.

Verboden om in te voeren zijn volgens de Nederlandse wetgeving :

 • wapens en munitie;
 • kinderporno.
 • geneesmiddelen;
 • verdovende middelen;
 • bepaalde levensmiddelen;
 • bedreigde uitheemse dier- en/of plantensoorten;
 • vlees en vleesproducten;
 • planten en bloemen;
 • namaakgoederen;
 • goederen die kunnen dienen om verdovende middelen te vervaardigen (precursoren);
 • cultuurgoederen;
 • vuurwerk;
 • stoffen die de ozonlaag aantasten (bijvoorbeeld spuitbussen die chlooretheen bevatten);
 • cadmiumhoudende stoffen.
Rate Calculator
Weight: Kg

Formeel moet u bij elke internetaankoop aangifte doen bij de douane. Meestal doet dat het vervoersbedrijf al voor u.  MyUs verpakt de pakjes zo dat ze van familie lijken te komen. Navraag bij de douane leert dat pakjes met een retailwaarde van 45 euro , bedoeld voor particulieren, ongemoeid blijven. Dat lijkt weinig, maar Myus zet op de declaratie de retailwaarde en niet de verkoopwaarde.  Voorbeeld ik kocht iWork 08 en iLive 08 voor elk $79 dollar, bijelkaar bijna $160.

Maar de retailwaarde bleek slechts een fractie van dit bedrag:

 

Het totale bedrag, was dankzij de gunstige wisselkoers,onder de 45 euro. Er kwam dus geen naheffing.  Even een rekensom: in Nederland had me dezelfde bestelling ruim 160 euro gekost incl verzendkosten. Nu kostte de software 107 euro met 29 euro verzendkosten (voor supersnelle levering binnen twee dagen), samen dus bijna 137 euro.  Dat had zelfs goedkoper gekund wanneer ik had gekozen voor verscheping per schip. Dan was het ongeveer 120 euro geworden. Ik bespaar dus tot 40 euro op de bestelling van 2 cd-roms.  Natuurlijk moet je daarbij de kosten voor Myus optellen van $132 (89 euro). De Amerika-route heeft daarom alleen zin als u vaker dan één keer per jaar iets wilt kopen in de VS.

Nu de dollar zo goedkoop is, bespaart me dat veel geld. Ter illustratie: een jaarabonnement op maandblad Wired kost in de VS $10, in Nederland is dat de prijs van een los nummer. Een jaargang kost hier $120. Dat weegt op tegen de verzendkosten, zeker in combinatie met dertig andere abonnementen, gadgets, boeken, cd's en het voordeel van goedkoper downloaden via Itunes en het kunnen bekijken van allerlei series die nog niet op de Nederlandse tv zijn te zien.

 

 iTunes VS

Dagelijks bekijk ik The Daily Show van Jon Stewart en The Colbert Report van Stephen Colbert. Normaal gesproken kan dat niet in Nederland. Van de Daily Show is alleen een wekelijkse samenvatting te zien op CNN of Comedy Channel. iTunes VS accepteert geen Nederlandse credit cards, ook niet als u ze op uw nieuwe Amerikaanse adres heeft gezet (sinds 1 februari 2008).  Maar er is een oplossing. Koop een Amerikaanse giftcard voor Itunes en u heeft Myus niet nodig. Hoe werkt dat?

 

1.       Ga naar Ebay. Klik bijvoorbeeld op http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120219048402

2.       Shawn Lepire, een mij onbekende heer, biedt via deze link allerlei gift cards  aan. Kies het exemplaar dat je bevalt, bijvoorbeeld 15 euro

3.       Klik op Buy Now om meteen het object te krijgen. Dat betekent dat je $28.95 betaalt voor een kaart van $25

4.       Betaal via Paypal

5.       Je krijgt de code per mail toegestuurd. Ik kreeg deze al na 15 minuten binnen. Het bericht ziet er zo uit (proberen heeft geen zin, ik heb de code al gebruikt)

 

Greetings,

Thanks for the iTunes purchase.

Your $15 iTunes Code is:

 X X B B N K 3 6 2 C 2 8 S 8 B 8

 Positive feedback will be left and I would appreciate positive feedback left for me.

Please remember me for all your iTunes needs.

 Have A Great Day ….

 

6.       Let er op dat je de spatie tussen de cijfers en letters van de code weghaalt, dus xxbbnk etc.

7.       Open Itunes

8.       Klik op de winkel (Store). Kijk nu goed rechtsboven de winkel. Daar staat REDEEM in

9.       Klik op Redeem en vul de code in.

10.   Het bedrag dat je nog tegoed hebt, komt naast je naam te staan:

 

Bij niet iedereen werkt dit direct. De alternatieve handleiding, afkomstig van  Ynzo van Zanten:

Aanpassen van een bestaande account werkte niet. Je moet een 'schoon' email adres gebruiken. Hotmail werkte prima, bij GMail kreeg ik niet de optie om bij betalingsmethode op NONE te drukken (in stap 9).

1.       Installeer de laatste versie van iTunes.

2.       Open iTunes

3.       In de Bronlijst (aan de linkerzijde), onder de categorie STORE, klik op "iTunes Store"

4.       Scroll naar beneden en kies de US store.

5.       Controleer of de knop naast "Account" in de rechterbovenhoek "Sign In" zegt. Als al er een e-mail adres staat (omdat je dit eerder hebt gebruikt) klik dan eerst op Sign Out.

6.       In het "Quick Links" scherm (rechts bovenaan in de store) klik op "REDEEM".

7.       In het volgende scherm vul je de code van je gekochte gift card in, klik dan op "REDEEM".

8.       In het volgende scherm maak je een account aan. Zoek een geldig postadres op in de USA (via bijv. www.whitepages.com) en vul dit in

9.       Dan krijg je de mogelijkheid om een creditcard in te vullen; klik de NONE knop in het Payment scherm. Dit moet halverwege je scherm komen te staan.

Als het gelukt is krijg je rechts bovenin het iTunes Store scherm zowel je naam als je credit te zien.

En daarmee lukte het voor me. Hoop dat anderen daarmee geholpen zijn. Succes!

TOEVOEGING MAART 2008: als het je niet lukt om een product van de Apple-site te bestellen, laat dan SUITE weg. Gaat het weer mis en krijg je dit bericht, bestel dan via AMAZON.COM of JR.COM

 

Dear Apple Customer,

Thank you for visiting the Apple Store online. Unfortunately, we are unable to process your order.

Orders placed on the Apple Store for the United States must be purchased
from within the U.S. and shipped to a U.S. address as described below:


Thank you for your interest in Apple products.

Sincerely,
Apple Payment Processing Support


7 april 2008 Binnenkort komt Voelspriet met een uitgebreidere site over goedkoop shoppen in de VS via het web. Met uitgebreide rekenvoorbeelden, de actuele douanetarieven en nog veel meer. Wil je daarvan een seintje ontvangen als het zover is? Klik dan
hier. Vragen aan mij? Klik hier. NIEUW: betere uitleg Itunes (zie onder) en wat te doen als Apple je bestelling toch weigert?