Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

STAP 3 - OP ZOEK NAAR HET E-MAIL ADRES

Helaas bestaat er op internet geen instantie die alle e-mailadressen centraal opslaat. Maar wel is het mogelijk om een groot aantal verschillende e-mail databases te doorzoeken op de aanwezigheid van de achternaam die u zoekt. Vergeet niet dat de gegevens soms verouderd zijn of incompleet. Lees de vier tips voor de grootste kans op succes.


Ga naar http://inventio.nl/metanamesearch/

Dit onderdeel is gemaakt door Wimjan Jansen van de Laak en is met toestemming van Wimjan gebruikt in de Personenzoeker. Voelspriet stelde voor Wimjan de hardware ter beschikking zodat het script niet steeds vast loopt. Probeer ook eens de metasearch van Mesa in Duitsland. Vink alle zes vakjes aan. (U kunt ook Anapa of IAF proberen.)TIP 1 Denkt u dat de persoon die u zoekt wellicht ook een eigen website heeft? Kijk dan of er zo aanstonds een suggestie staat bij "Network Solutions" (in de lijst die u ziet als U 'doorzoek alle e-mail databases' heeft aangeklikt)  Deze grote Amerikaanse verkoper van domeinnamen registreert alleen de e-mail van websites die eindigen op .com, .org en .net. Omdat de adressen belangrijk zijn voor het beheer en administratieve afhandeling van de website, zijn ze meestal actueel.

TIP 2 Krijgt U een veel te lange lijst? Probeer dan nog eens goed in uw geheugen te graven en geef ook de voornaam op of een extra voornaam.

TIP 3 U ontvangt als resultaat alle e-mail adressen die ooit zijn gebruikt door iemand (en zijn opgeslagen). Het kan dus best zo zijn dat het e-mail adres niet meer in gebruik is. Staat er een e-mail adres bij Network Solutions of Google Newsgroups, dan heeft u geluk. U kunt er vanuit gaan dat het e-mail adres dan nog niet zo oud is.

TIP 4 U zoekt iemand met een achternaam die niet zo vaak voorkomt? U vindt niet de gewenste persoon? Stuur een e-mailtje naar het 'verkeerde' e-mailadres (met dezelfde achternaam, maar een andere voornaam). Vaak gaat het om familie. Zij weten meestal wel waar de persoon in kwestie te bereiken is.

TIP 5 Van alles wat: een Amerikaanse site heeft "Veelgestelde Vragen" (=FAQ) over e-mail vinden en legt uit hoe U aan adressen kunt komen. Klik hier voor toegang. Heeft U Windows? Probeer eens Start ---> Zoeken ---> Personen. U kunt ook gaan zoeken de grote Nederlandse internet-gemeenschap Het Net of bij ICQ