Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar beginscherm 
 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Nederlanders gek op zoekmachines

8 FEBRUARI 2002  Nederlanders zijn gek op zoekmachines. Bijna 98% van de Nederlandse internetbevolking geeft aan gebruik te maken van zoekmachines.

Dat blijkt uit een onderzoek van Traffic4U in samenwerking met Multiscope. De bureaus zeggen dat het om een representatieve steekproef gaat. Antwoordenlijstjes van zoekmachines worden relatief lang bekeken: 57% van de gebruikers neemt meer dan 10 seconden de tijd om te bepalen of een site interessant is.  Ter vergelijking: na het klikken op een banner neemt slechts 43% langer dan 10 seconden de tijd om te bepalen of een site interessant is. Gertjan Munneke van Traffic4U ruikt commerciŽle kansen. ,,
Het belang van zoekmachines binnen E-commerce is tot op heden onderbelicht geweest. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 41% van de gebruikers wel eens een aankoop heeft gedaan op een site die via een zoekmachine gevonden werd.''

Voelspriet berichtte eerder dat steeds meer zoekresultaten niet meer objectief zijn. Noodlijdende zoekmachines proberen van alles om advertentie-inkomsten te krijgen, desnoods ten koste van de betrouwbaarheid van de antwoordenlijstjes. AltaVista, Looksmart of Hotbot vragen geld voor versnelde indexering van websites, waardoor niet kapitaalkrachtige websites het nakijken hebben.

 
Bijna eenderde (31%) van de bezoekers die een site ontdekken via een zoekmachine, komt vaak tot zeer vaak terug op de gevonden site. Slechts een klein deel (7%) van de bezoekers komt zelden of nooit terug bij deze site. Ilse is de populairste zoekmachine voor Nederlandse zoekopdrachten, Google de populairste voor buitenlandstalige zoekopdrachten. Dat komt aardig overeen met de bevindingen van een recente studie van Check It, die deze twee zoekmachines bovenaan de ranglijst zet.
 


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.