Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar beginscherm 
 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 Vindex gaat sexsites te lijf

exclusief 7 december 2001
Zoekmachine Vindex gaat spammers en sexsites te lijf. Uitgeverij IDG wil de vervuiling in antwoordenlijstjes tegengaan met intelligente filters. Vindex steekt zich 'binnen enkele dagen' in een ander jasje, zegt Nick van Leeuwen van IDG tegen Voelspriet.

,,De verbeteringen hebben voornamelijk te maken met de steeds terugkerende problemen met spam en het ongewenst bovenkomen van adult-sites.'', aldus Van Leeuwen, die
de vernieuwingen meldt nadat bezoekers van Voelspriet problemen constateerden met de database van Vindex.

Vindex bezoekt maandelijks  bijna acht miljoen Nederlandstalige websites die de zoekmachine in de database heeft staan. Sinds half oktober 2001 is Vindex nauwelijks meer bij een website langs geweest.

Van Leeuwen beaamt dat. ,,Het klopt dat we de laatste tijd minder vaak verversen. Dit heeft te maken met een verhuizing van onze servers en het in gebruik nemen van nieuwe IBM-hardware. Op dit moment staat een gloednieuwe database klaar die we een dezer dagen in gebruik gaan nemen.''

De 'oude' zoekmachine wordt niet meer bijgewerkt. ,,We hebben een aantal zaken veranderd in de structuur van de database. Om een goed nieuw systeem te bouwen op de nieuwe locatie met de nieuwe servers was onze spider-machine al verhuist en is nu bezig met het verzamelen van de informatie voor de nieuwe versie van de database. Deze is door de huidige webservers niet te gebruiken.''

FEITENBOX

Hoe komt Vindex aan zijn zoekresultaten?

 
1.  Door het opnemen van de aangemelde sites via http://www.vindex.nl/aanmelden. Aangemelde sites komen in een aparte database en zijn in de regel vrijwel direct doorzoekbaar.
 
2. Door de aangemelde websites te bezoeken en te controleren op inhoud. Het verversen van de complete database gebeurt maandelijks. Dat is sinds half oktober niet meer het geval geweest. Vanaf 1 januari 2002 is er wel weer een maandelijkse schoonmaak, zegt Vindex tegen Voelspriet.
 
3. Een onbekend aantal kranten- en mediawebsites wordt elke dag bezocht door Vindex en de inhoud van de database wordt ververst met de actuele informatie.
 
4. Tenslotte zijn er de experts - de term die Vindex gebruikt voor opinieleiders op het web - zoals CNN. Dit type site wordt twee keer per dag doorlopen.

BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"