Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 Zoekmachine zonder advertenties

24 november 2001 De makers van Track , WiseGuys Internet, hebben gisteren een nieuwe zoekmachine geļntroduceerd zonder advertenties. Op Kobala worden zoekers uitgenodigd om in discussie te gaan met de makers.

Toine Verheul, commercieel directeur WiseGuys wil met Kobala een 'dialoog met de gebruiker' aangaan, wat feitelijk betekent dat bezoekers onbetaald het bedrijf mogen vertellen wat er aan de zoekmachine schort. Verheul zegt het liever zo: ,,Alleen als je weet waar de sterke en zwakke punten van je product liggen kunnen we de zoekmachine tot een succes maken. En uiteindelijk zijn ook de gebruikers bij een goed eindproduct gebaat."

Kobala maakt gebruik van linkpopulariteit, zoeken op samengestelde begrippen (frases) en de mogelijkheid om automatisch op woordvarianten te zoeken. 

Wise Guys houdt net als Google rekening met de mate waarin een website door anderen wordt aangehaald (via hyperlinks). Google noemt dat 'page ranking'.

Zie ook:

Vijf vragen aan Track

REAGEREN? KLIK HIER


advertentieBRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"