Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 Track lanceert nieuwe zoekmachine

EXCLUSIEF 16 oktober 2001 Track lanceert 17 oktober een nieuwe zoekmachine die zwaar leunt op linkpopulariteit. Het Nederlandse bedrijf treedt met deze techniek in de voetsporen van de populaire zoekmachine Google.

Morgen introduceert Ilse een nieuwe zoekmachine en dat lijkt Track een goed moment om ook de publiciteit te zoeken. Ilse weegt de gegevens van de 2000 eigen startpagina's zwaarder dan ooit. Track, een product van Wegener Emedia, weegt daarentegen vooral de populariteit van de websites mee.

Track had tot nu toe een slechte naam onder professionele zoekers. De zoekmachine hield geen rekening met relevantie en populariteit van de websites en dat leverde vaak vreemde antwoordenlijstjes op met niet relevante gegevens.

Wise Guys heeft een zoektechnologie bedacht die net als Google rekening houdt met de mate waarin een website door anderen wordt aangehaald (via hyperlinks). Google noemt dat 'page ranking'.

Voelspriet heeft de oude en nieuw zoekmachine met elkaar vergeleken. De nieuwe Track heeft een kleinere index, maar de antwoorden zijn  aanmerkelijk beter dan de vorige editie.

Projectleider Roy Verheul van Track: ,,Het systeem van automatische peer-review zorgt voor merkbaar betere resultaten, en vermindert de mogelijkheid tot zoekmachine-beļnvloeding drastisch. Track.nl is de eerste Nederlandse zoekdienst die gebruik maakt van tweede generatie technologie en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.''

Zie ook:

Vijf vragen aan Track

REAGEREN? KLIK HIER


advertentieBRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"