Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

advertentie
Surfboard en 'geintje' Baldey ter ziele

25 september 2001
De Nederlandse metazoekmachines Surfboard en Baldey worden volgende week opgeheven. De twee zoekmachines verwijzen vanaf dat moment naar Ixquick.nl, de metazoeker die ook in de VS en Duitsland actief is.

Voelspriet vernam dit van algemeen directeur Stephan van der Velden van Netconcept, het bedrijf dat 21 november 2000 Ixquick kocht. ,,Deze zoekmachine is zo'n succes dat we nog maar één naam gaan gebruiken.'', aldus Van der Velden. 

Surfboard trekt volgens Van der Velden zo'n 25.000 bezoekers per dag, Baldey nog geen 3000 per etmaal. Hij heeft Baldey altijd als 'een geintje' gezien en is daarom niet rouwig om het einde van deze metazoeker. Baldey trok twee jaar geleden de aandacht met een introductiestunt. Netconcept betaalde de boete voor te hard rijden wanneer er een sticker van Baldey op de autobumper was geplakt (en deze zichtbaar was op de foto van justitie).

Handig voor researchers

Ixquick doorzoekt AltaVista, Looksmart, Vindex, Euroseek, MSN, Voila, Excite, Open Directory, Zoek, FindWhat en Track. De firma weegt de antwoorden in de resultatenlijstje op rangorde.  De metazoeker ondersteunt ook Booleaanse logica (plusjes en minnetjes en bijvoorbeeld aanhalingstekens). Daardoor is Ixquick een geliefde zoekmachine bij researchers.

Nominatie

Volgens Stephan van der Velden trekt Ixquick in Nederland inmiddels 100.000 zoekvragen per dag. In Duitsland is na een lovende test in PC Magazine het aantal zoekvragen gestegen van 2000 naar 40.000 per dag. Ook de USA gaat 'boven verwachting'. Het bedrijf werd onlangs genomineerd voor de Future Award, categorie Beste Zoekmachine 2001, een eer die overigens ook Voelspriet ten deel viel. (hve)

BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen: bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm Bronvermelding is een kwestie van fatsoen  - we kunnen U natuurlijk nergens toe dwingen.

TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"