Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar beginscherm 
 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

advertentie


 Northern Light niet meer openbaar

9 januari 2001
Zoekmachine Northern Light, een dienst voor het opsporen van bijzondere bronnen, is binnenkort niet meer openbaar toegankelijk. Uit geldgebrek stopt Northern Light met het gratis doorzoeken van 70.000.000 pagina's afkomstig uit 7100 unieke bronnen.


Tegenover Voelspriet laat Northern Night weten dat de zoekmachine nog zeven dagen openbaar is. Daarna kan alleen nog maar betaald worden gezocht. Ruim 85% van de inkomsten van Northern Light komt uit contracten met bedrijven die op zoek zijn naar bijzondere informatie uit betaalde media en economische bronnen. Dat aandeel wil Northern Light verder uitbreiden.

De Amerikaanse firma, die juist de laatste maanden in Nederland in de belangstelling is komen te staan, houdt nog wel de nieuwszoeker in de lucht net als het Zoek Alarm, een gratis elektronische knipseldienst die vergelijkbaar is met het (betaalde) Nederlandse E-knip.


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"