Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

Alltheweb en Google: 'knippen' Nederlandse kranten voorbij
Nieuwsclips bij MSN Nederland

3 JUNI 2002 -
MSN Nederland heeft zijn zoekmachine uitgebreid met Nieuwsclips. Dat zijn verwijzingen naar nieuwsberichten van Trouw, NRC, Financieel Dagblad, De Standaard en Tijdnet.  MSN maakt de nieuwe optie aanstaande woensdag bekend.  Bij Alltheweb en Google is een vergelijkbare optie juist buiten bedrijf gesteld.

De nieuwe dienst van MSN linkt zoekwoorden naar nieuwsberichten, maar uitgerijpt is de optie nog niet. Van de negen nieuwsberichten op Teletekst (2 juni 2002, 23.00 uur) werd één artikel gevonden en dat was ook nog eens verouderd. Zoeken naar 'Hakan K.' leverde alleen het bericht op van boosheid in Nederland, niet het (latere) nieuws dat de man onder politietoezicht staat.


Voelspriet voerde de nieuwskoppen op pagina 101 van Teletekst aan MSN Search Nederland. De zoekmachine kwam slechts met één treffer, maar niet de meest actuele.

Alltheweb en Google lijken te zijn gestopt met verwijzingen naar Nederlandse kranten. Directeur J. Larvik zegt dat Alltheweb wel degelijk bijna twintig Nederlandse kranten een paar keer per dag bezoekt. ,,Mogelijk weigeren Nederlandse kranten onze newscrawler de toegang.'' aldus Larvik gisteravond laat in een  reactie tegenover Voelspriet.

Ilse verwijst naar actuele berichten op de eigen nieuwssite Nu (bijvoorbeeld de grote alcoholcontrole in het weekeinde van 1-2 juni 2002)

Zoekmachines worstelen al jaren met de vermelding van nieuws in zoekresultaten. Gewone indexering van kranten biedt geen soelaas omdat het te lang duurt voordat de artikelen in de database staan en daarmee in het antwoordenlijstje van zoekers. Een ander nadeel van gewone indexering is dat een artikel wordt 'overschreeuwd' door andere websites die toevallig dezelfde zoektermen op hun pagina hebben staan. Daarom sluiten veel zoekmachines contracten met nieuwsleveranciers. MSN gebruikt de diensten van Moreover.com, één van de grootste newsfeeds op internet en werkt ook samen met Inktomi. AltaVista gebruikt Moreover al jaren, maar verwijst niet uitputtend naar Nederlandse kranten.
Alltheweb had tot voor kort een snelle en overzichtelijke indexering van Nederlandse kranten, maar de optie lijkt het niet meer te doen. Mogelijk weigeren Nederlandse kranten de nieuwsrobot van Alltheweb toegang.


DONATIE Copernic Pro 2001 voor maar 1 Euro?BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de
tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.