Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

Eerder zoeknieuws
van Voelspriet.nl:31 oktober 2001 Zoekmachine kijkt terug in de tijd

29 oktober 2001
Prikbord van Startpagina op slot

26 oktober 2001
Onrust bij Startpagina

24 oktober 2001
AltaVista verbergt zoekresultaten

22
oktober 2001
Ilse maakt claims niet waar

16 oktober 2001
Ook Track komt met nieuwe zoekmachine

16 oktober 2001
Ilse ontslaat tien procent van personeel

15 oktober 2001
Google brengt Muppet bij Bin Laden 

12 oktober 2001
Rel rond Google.nl in kiem gesmoord

11 oktober 2001
Amazon staat snuffelen in boeken toe

9 oktober 2001
Google bouwt pratende browser

7 oktober 2001
Zoekmachine Scoot blijkt leeghoofd

5 oktober 2001
EXCLUSIEF
Lege kas dwingt Ilse tot inkeer

4 oktober 2001
EXCLUSIEF AltaVista wereldwijd in de war


2 oktober 2001
Google opent eigen discussieforum

1 oktober 2001
Startpagina's uit de gratie


 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 


LookSmart verlaat Nederland

exclusief 12 november 2001 LookSmart gaat binnenkort alle kantoren op het vasteland van Europa sluiten, waaronder het kantoor in Amsterdam. De prioriteit van LookSmart ligt voortaan op de Franse, Duitse en Engelse markt.

Belangrijkste reden is kostenbesparing, zo laat LookSmart aan Voelspriet weten. Het is de vierde zoekmachine op rij die Nederland vaarwel zegt. Dit jaar deed AltaVista het kantoor in Amsterdam dicht, zag Google af van eerdere plannen om een kantoor in de hoofdstad te openen en verdween de Nederlandse versie van Excite. Voelspriet vernam dat ook zoekmachine Ilse interesse had in samenwerking, maar dat is afgeketst omdat het niet goed gaat met Looksmart.

Op 30 november 2001 sluit het kantoor in Amsterdam. De Nederlandse website is sinds gisteren uit de lucht. In Londen is flink gereorganiseerd, waardoor de webafdeling van Looksmart sinds begin november alleen nog maar tijd heeft voor de Engelse, Franse en Duitse websites.

 Looksmart is de leverancier van zoekresultaten aan de webgids van AltaVista en van MSN. Tot voor kort had de firma een eigen redactie in Nederland. Die werkte tegen betaling. Voor ruim tweehonderd gulden bezoekt een redacteur de gewenste website en maakt een omschrijving die vervolgens wordt overgenomen door AltaVista, MSN, NokNok en andere zoekportalen.

LookSmart heeft betalende klanten in Nederland nog niets laten weten van het plotselinge vertrek. Mark van Grunsven van Looksmart beweert tegen Voelspriet dat er weinig gevolgen zijn. ,,De Europese producten, waaronder het Nederlandse, worden vanuit Londen bijgewerkt: goede nieuwe sites worden nog in de database opgenomen, niet meer werkende worden verwijderd.''


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen: bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"