Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

Startpagina drijft deels op gratis websites
Ilse ziet eigen dochters niet staan

4 november 2002
Zoekmachine Ilse ziet tientallen (eigen) dochters van startpagina.nl niet staan.  Het hulpteam van Ilse geeft toe dat het indexeren van de dochters verloopt via een 'gebrekkige methode'.  De directie van Ilse zegt dat de helpdesk zich baseert op verouderde informatie.

Voelspriet onderzocht klachten van bezoekers die hun website maar niet opgenomen zagen in de database van Ilse. Het bedrijfsmodel van Startpagina.nl blijkt gedeeltelijk te zijn gebaseerd op goedkope en gratis webhosts. Daardoor ontstaan allerlei problemen in de indexering, getuige een reactie van de helpdesk van Ilse zelf:

,,Het probleem met de dochterpagina's is dat hoewel ze binnen het pagina.nl domein lijken te staan in werkelijkheid verspreid staan over tientallen verschillende domeinen van vaak gratis website providers. Waar wij momenteel mee kampen is dat het regelmatig voorkomt dat de daadwerkelijke locatie niet bereikbaar is op het moment van indexering van die dochterpagina. Dan wordt die overgeslagen en komt ie weer aan de beurt bij de volgende ronde, gemiddeld 2 tot 3 weken later. Vooral bij de gratis providers wil het nog wel eens gebeuren dat een dochterpagina pas na 3 tot 4 pogingen goed opgenomen wordt. En helaas is het systeem niet zo dat we de volgorde kunnen aanpassen of dat we een pagina elke dag kunnen laten indexeren tot 't goed gaat.''


Ilse is bezig met 'alternatieven uit te werken en het systeem te verbeteren'. ,,Maar voorlopig zal het indexeren via deze gebrekkige methode blijven lopen.'', geeft de helpdesk onomwonden toe.

KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.