Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 Google staat kritiek op antwoord toe

28 november 2001
De nieuwe zoekbalk van Google stelt zoekers in staat om hun mening te geven over het gevonden resultaat. Met de nieuwe optie hoopt Google de kwaliteit van de antwoordenlijstjes te verbeteren.

Wie de gevonden website terzake vindt, klikt op een 'Happy Face'. Afwijzing van minder geslaagde antwoorden kan ook. Een klik op een 'triest gezicht' moet de makers van Google op de hoogte brengen van een minder geslaagd zoekresultaat. De Google Toolbar is in testfase. Het is niet zeker of het stemmen op resultaten bij Google permanent wordt, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover Voelspriet.

Alexa bood al de mogelijkheid om websites te recenseren, maar Google is de eerste grote zoekmachine die kritiek op zoekresultaten verwelkomt. Google leunt zwaar op de weging van populariteit van websites (page ranking). Door gebruikers tijdelijk invloed te geven op deze page ranking wil Google testen of de feedback de resultaten kan verbeteren.


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"