[headlogo.htm]
[menubalk1.htm]

 

Al dit jaar tien personeelsleden in Amsterdams kantoor
Google strijkt neer in Nederland

20 mei 2003  - Google opent 26 juni in Amsterdam een eigen verkoopkantoor in Nederland, actief in de Benelux. De leiding is in handen van Marc Duijndam (34), ex-salesmanager van de Nederlandse zoekmachine Ilse.

Zijn team bestaat uit Maurice Pothof (28) ex-manager van Adlink die in februari nog zijn liefde verklaarde aan interactieve televisie,  Marit Roovers (35), advertentie specialist en Manon Krom (24), verkoop binnendienst. Google Nederland houdt zich uitsluitend bezig met de verkoop van advertenties en het bedenken van advertentieteksten en goed scorende trefwoorden voor bedrijven. Nieuwe snufjes op zoekgebied worden door Google USA verzonnen.


Marc Duijndam (34): ,,Of ik me bij
Google als een kind in een snoepwinkel voel? Jazeker.''

Duijndam, lid van de
Interactive Professionals Associatie Nederland verwacht nog dit jaar vier tot zes nieuwe personeelsleden aan te nemen. In een uitgebreid gesprek met Voelspriet zegt hij zich als een kind in een snoepwinkel te voelen. ,,Google is een fantastisch bedrijf waar verschrikkelijk veel intelligente mensen werken die kwaliteit willen leveren. Ik kan nu dingen doen die eerder niet mogelijk waren'', zegt Duijndam. Hij doelt op de verkoop en optimalisatie van trefwoorden via Adwords, de reclame in de rechterbalk van Google en Premium Sponsorships, de reclame boven de zoekresultaten.Google Nederland verdient geld aan Premium sponsorships, betaalde links boven de zoekresultaten, en Adwords Select, rechts van het zoekresultaat te vinden

Duijndam zegt dat Google al 'enige duizenden klanten' heeft in de Benelux. ,,We zijn in november al begonnen, maar hebben daaraan geen ruchtbaarheid gegeven.''Google zit in Tower A in Amsterdam Zuidoost, vlakbij Villa Arena. In het bedrijfsverzamelgebouw zijn ruim dertig bedrijven gevestigd waaronder 2Fast Internet Services, Jobnet, marketingbureau R&M, de arbodienst Midden-Nederland en advocatenkantoor Parramore.

Het uitgebreidere interview met Google verhuist naar de nieuwsbrief. Abonneer u nu.