Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 Rel Google.nl in kiem gesmoord
 9 oktober 2001 De Amerikaanse zoekmachine Google heeft met het Haarlemse bedrijf Netconcept een regeling getroffen over het gebruik van www.google.nl. Netconcepts heeft de domeinnaam google.nl sinds mei 1999 in bezit en zaaide onder surfers veel verwarring.
Google is niet blij met de verwarrende domeinnaam en vroeg eerder dit jaar het Haarlemse bedrijf om opheldering. Netconcepts, waarvan de eigenaar ook directeur is van metazoekmachine IxQuick.com, had op de website www.google.nl lange tijd eigen informatie staan. Surfers werden niet naar de Amerikaanse zoekmachine verwezen. Dat schoot Google in het verkeerde keelgat.
Inmiddels is een regeling getroffen die volgens een woordvoerder van Google 'naar ieders tevredenheid is'. Het computeradres www.google.nl verwijst voortaan direct naar www.google.com. In ruil daarvoor mag IxQuick naar hartelust de zoekresultaten van Google gebruiken.


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"