Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

'Geen mens' bekijkt nieuwssite van Google

23 september 2002
– Google lanceert vandaag een Engelstalige nieuwssite die zonder menselijke tussenkomst maximaal één keer per minuut wordt ververst. De pagina's worden geproduceerd door computer-algoritmes, zonder de inschakeling van redacteuren.

Voelspriet krijgt van het hoofdkwartier van Google in de VS niet los welke 4000 Engelstalige bronnen voor de nieuwsportaal worden gebruikt. ,,Uit concurrentieoverwegingen delen we die informatie niet met derden.'', zei woordvoerder Nathan Tyler vanavond tegen Voelspriet. De geïndexeerde informatie wordt zeer snel verwerkt, beweert Google. ,,It's a continuous update process with a maximum lag of 15 minutes.'', aldus Tyler. (De updates vinden voortdurend plaats met een maximum vertraging van 15 minuten).Wel is duidelijk dat de de Engelstalige nieuwskoppen afkomstig zijn van openbaar toegankelijke websites, vooral van kranten en televisie. De sites worden vrijwel elke minuut door Google bezocht. De HTML-pagina's worden opgeslagen en gefilterd. De resultaten worden in zeven categorieën geplaatst: wereldnieuws, VS-nieuws, economie, wetenschap en onderwijs, sport, amusement en gezondheidszorg. Af en toe gaat er wat mis bij de indexering, geeft ook Google zelf toe op een speciale pagina. Onderaan de pagina staat een ludieke waarschuwing:

This page was generated entirely by computer algorithms without human editors. No humans were harmed or even used in the creation of this page

Nederlandstalige bronnen zijn niet opgenomen in de nieuwssite van Google. Voor 'koppensnellen' in Nederlandse kranten is het Europese Alltheweb een goede aanvulling.

zoeken naar nieuws

wetenschappelijk en technisch nieuws


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.