Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

Google neemt nieuwe websites sneller serieus

10 september 2002
– De actualiteit van Google is een stuk verbeterd door een nieuwe manier van indexering. Pas geopende websites worden sneller opgenomen in het antwoordenlijstje van zoekenden. En populaire websites worden niet meer eens in de maand bezocht, maar dagelijks.

Dat blijkt uit onderzoek van zoeksite Voelspriet.nl en wordt bevestigd door een woordvoerder van Google in de VS. Zoekmachine Google maakt gebruik van de zogenoemde page ranking, waarbij gekeken wordt naar de hoeveelheid hyperlinks naar een website. Sites met weinig verwijzingen krijgen veel minder aandacht van Google dan sites die door anderen worden aanbevolen. 

Probleem is dat nieuwkomers op internet soms maanden moeten wachten voordat er genoeg over ze wordt 'gepraat' (via de verwijzingen van andere websites). Google neemt de nieuwelingen nu wel direct serieus. Ze krijgen sneller bezoek, ook als er nog weinig verwijzingen zijn.

Populaire websites met een hoge page ranking (veel hyperlinks naar de site toe) worden vaker bezocht door Google. Soms wordt de hele website elke 24 uur opnieuw geïndexeerd. Websites die teksten op hun homepage voor pakweg 25 procent of meer wijzigen, kunnen ook op dagelijks bezoek rekenen. Nieuwssites krijgen eveneens dagelijks visite.

Google bezoekt websites met een lage page ranking en geen sterk wisselende inhoud elke 3 tot 4 weken, zegt Google-woordvoerder Nate Tyler tegen Voelspriet. ,,We blijven bezig de omvang van onze dagelijkse indexering uit te breiden en te verbeteren.''


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.