HOOFDMENU

advertentie

 

 

advertentie 

Google zoekt opnieuw na spelfout

15 APRIL 2002 De Amerikaanse zoekmachine Google experimenteert met automatische spellingscontrole. Google stelt na een spelfout de zoekvraag direct opnieuw met de juiste spelling.

Voelspriet ontdekte dit bij toeval. Ook Nederlandse tik- of spelfouten worden onmiddellijk gecorrigeerd, maar de truc werkt alleen (en dan ook nog maar soms) bij www.google.com of www.google.nl met als taalvoorkeur Engels. De automatische spellingscontrole was dit weekeinde zeer grillig. Af en toe verdween de correctie voor enige uren. Voelspriet maakte een screenshot van de optie, waarbij bijvoorbeeld gezocht werd naar

versturen faxen spanjep.

Google corrigeerde het laatste zoekwoord, spanjep, onmiddellijk en gaf dit als antwoord:


De taalcorrectie werkt alleen wanneer U in Preferences of Voorkeuren voor de Engelse taal kiest, maar zeker van succes bent u niet met deze experimentele uitbreiding van Google

Passieve spellingscontrole is bij de meeste zoekmachines heel normaal. Zowel Google als AltaVista vragen bij mogelijk verkeerd gespelde woorden "Did you mean ...." en geven dan suggesties voor verbeteringen. Google is de eerste zoekmachine ter wereld die zonder tussenkomst van de gebruiker de spelfouten corrigeert. De controle op spelling liep overigens nog niet vlekkeloos, maar wel redelijk. Voelspriet kreeg van de 18 verkeerd gespelde zoekopdrachten 12 direct weer goed gespeld terug.


Reageer op dit artikel


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.