Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

Verwante nieuwsberichten staan onder elkaar
Google komt met nieuwszoekmachine

14 MAART 2002
Google heeft zojuist een nieuwszoekmachine geopend (beta).  Verwante onderwerpen staan netjes onder elkaar en ook Nederlands nieuws uit buitenlandse media is opgenomen, zo merkte Voelspriet bij een eerste test. Nederlandse dagbladen doen nog niet mee.

De splinternieuwe dienst moet wat Google betreft uitgroeien tot een allesomvattende nieuwszoekmachine. Maar vandaag gaf de nieuwe zoekmachine af en toe rare resultaten. Google vraagt gebruikers eventuele vreemde antwoorden te melden, via news-feedback@google.com.

Zoeken op Amsterdam leverde vanmiddag bijna 100 bruikbare resultaten op: een bericht over KPN, over de gijzeling in Amsterdam en over het hoger beroep in het Lockerbieproces. Een zoekactie op Netherlands resulteerde in ruim 200 resultaten waarvan enkele slechts een paar uur oud waren.

Jeroen Bosman van de Universiteit Utrecht liet donderdagmiddag in de nieuwslijst van Nederlandse bibliotheken weten: ,,Het is een mooie toevoeging op de zoekmachines voor het web, nieuwsgroepen en afbeeldingen. Voor de nieuwszoeker worden websites met nieuws voortdurend geÔndexeerd. Vooralsnog zijn het alleen Engelstalige sites van kranten, televisiezenders, persbureaus en andere nieuwsmedia. Voorzover buitenlandse media worden geÔndexeerd, bereft het de Engelstalige 'edities''. Van de Frankfurter Allgemeine wordt dus alleen het Engelstalige deel ontsloten.''  Voor iedereen met een meer continentaal-Europese oriŽntatie blijft de nieuwszoeker van FAST/Alltheweb te verkiezen boven Google. FAST indexeert bijvoorbeeld ook de sites van de Nederlandse landelijke dagbladen. Wie zoekt op Fortuyn vindt nu bij Google 5 treffers en bij FAST 78. 


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.