Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

Google diept CIA-details op

6 MAART 2002
Met een simpele zoekactie in Google heeft de Britse veiligheidsfirma Matta e-mailadressen en telefoonnummers opgediept van tientallen CIA-medewerkers. 

Het bedrijf toont in het rapport 'Internet-based Counterintelligence' aan hoe eenvoudig het is om interessante informatie te krijgen over de Amerikaanse spionagedienst. CIA-agenten blijken net gewone mensen: ze geven spreekbeurten, ze houden van treintjes,
denken na over betere computersystemen, trekken zich het lot aan van de Kaspische zee en brainstormen over multimedia.

Matta ging eerst na welke computers de CIA in gebruik heeft en zette daar een @-teken voor in Google. Het @-teken zit altijd in een e-mailadres. Voelspriet kreeg te horen dat is gezocht naar @ucia.gov, naar @cia.gov en @odci.gov in Google. Soortgelijke resultaten zijn op te diepen via AllTheWeb.


De Amerikaanse National Security Agency had juist allerlei publieksgevoelige gegevens laten verwijderen van overheidssites. 

Matta zocht ook nog uit welke computers de CIA in gebruik heeft. Het bedrijf zegt dat door alle gevonden informatie een aardig beeld is geschetst van de (netwerk)structuur van de CIA. Overigens verkoopt Matta zelf cursussen om netwerken beter te beveiligen.


Het rapport kunt u downloaden bij Voelspriet (500 kb, 11 pagina's).

Achtergrondinformatie over de grondigheid van Google:

Zoeken naar documenten die niet voor uw ogen bestemd zijn. Dat lijkt een nieuwe rage te worden onder gebruikers van de zoekmachine Google. De zoekmachine kan bestanden vinden die helemaal niet op Internet horen te staan.
Op de website van Voelspriet.nl is zelfs een wedstrijd uitgeschreven. De inzender van het leukste persoonlijke document kan op de betreffende webbsite een prijs winnen. Francisco van Jole van Jole en Jan van Thiel van Tros Online in gesprek met Henk van Ess van Voelspriet.nl

Beluister de radio-uitzending

Google ziet https-pagina's
4/5 MAART 2002  Google heeft meer dan 3,8 miljoen https-documenten toch ge´ndexeerd. Het gaat om 'secure pages' (https://) die vooral worden gebruikt door online-shops. Google heeft altijd ondubbelzinnig beweerd dat dit type pagina's nooit wordt opgeslagen.

Slordige gebruikers van I-Pay hebben hun gebruikersnaam en wachtwoord in sommige https-pagina's gezet die door Google zijn ge´ndexeerd. Met speciale zoektrucs is het daardoor mogelijk rechtstreeks toegang te krijgen tot betaalde informatie. Het gaat vooral om goedkope shareware. 

Documentenzoeker sterk uitgebreid
20 FEBRUARI 2001
Voelspriet heeft de Google documentenzoeker sterk uitgebreid. De zoekmachine vindt nu Nederlandstalige Word, Acrobat, Excel, Powerpoint, Rich Text Format, Kladblok (*.txt), Write en Post Script-documenten. De komende weken wordt het aantal te herkennen bestandsformaten uitgebreid naar twintig


Vertrouwelijke stukken op internet

16 JANUARI 2001
Blindeninstituut Bartime˙s in Zeist heeft op internet vertrouwelijke sollicitatiebrieven gezet met daarin persoonlijke gegevens van kandidaten. De brieven aan de afdeling personeelszaken zijn net als andere interne documenten zichtbaar geworden door een nieuw snufje in zoekmachine Google.

Sinds kort doorzoekt deze zoekmachine meer dan 50.000 Nederlandstalige documenten die zijn geschreven in Microsoft Word, de populairste tekstverwerker. Ook stukken die gemaakt zijn met Adobe Acrobat worden opgenomen in de zoekmachine. Materiaal dat veilig op de website weggezet lijkt, is daarmee toch vindbaar ontdekte Voelspriet.nl. Eerder bleek al dat gevoelige informatie van Franse en Canadese websites door de betere indexering op straat lag. 


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.