Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar beginscherm 
 
Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Google betaalt $10.000 voor gouden idee

7 FEBRUARI 2002 Google looft een prijs uit van $ 10.000 voor de beste verbetering aan de zoekmachine. Het Amerikaanse bedrijf stelt voor dit doel een database beschikbaar van 900.000 websites waarmee slimme sleutelaars aan de slag kunnen.

In het reglement van de wedstrijd, de 'Google Programming Contest' genoemd, staat dat elke inzending eigendom van Google wordt. Elk nieuw idee mag door de Amerikaanse zoekmachine wereldwijd worden gebruikt. In de kleine lettertjes staat ook dat Google zonodig de broncode van een inzending, ook de niet bekroonde, kan doorverkopen aan derden.

Tegenover Voelspriet ontkent Google dat de wedstrijd een wel heel goedkope manier is om snel aan nieuwe opties te komen. ,,We staan nu al meer dan drie jaar in de picture en nu is het tijd om iets terug te doen. Vandaar de wedstrijd De winnaar krijgt niet alleen geld, maar ook een reisje naar CaliforniŽ.'' Is Google zelf niet creatief genoeg om nieuwe ideeŽn te bedenken? Tot nu toe bedacht het bedrijf elk kwartaal wel weer wat nieuws. De woordvoerder: ,,Bedankt voor het compliment, maar wij omarmen nu eenmaal graag elk nieuw idee. De wedstrijdvoorwaarden zijn duidelijk en iedereen weet vooraf precies wat de bedoeling is. Laten we er een feest van maken voor programmeurs. Het is echt niet de bedoeling dat wij er zelf bovenmatig van gaan profiteren.''

Google stuurt de database voor de wedstrijd desgewenst op vijf cd-roms toe. De Google Programming Contest eindigt op 30 april 2002. Deelnemers kunenn met elkaar van gedachten wisselen in de nieuwsgroep
google.public.programming-contest.

Onze Duitse zustersite @-web ging op verder onderzoek uit. Lees de details.


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.