Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar het nieuws
Terug naar beginscherm 

 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 Google niet naar Nederland

2
8 september 2001
Zoekmachine Google opent voorlopig geen kantoor in Nederland. Het bedrijf geeft de voorkeur aan nieuwe vestigingen in Duitsland, Japan en Groot-Brittannië. Google had aangekondigd nog dit jaar een verkoop- en zoekafdeling te openen in Amsterdam, maar daarvan ziet het bedrijf nu af.

,,We concentreren ons op de landen die buiten de VS het meeste verkeer genereren. Dat zijn Duitsland, Japan en Groot Brittannië.’’, zegt vice-president Cindy McCaffrey van Google Communications tegen Voelspriet. ,,Aan die landen geven we dit jaar onze hoogste prioriteit.’’ Google heeft in Duitsland een paar steden op het oog. Het kantoor in Japan komt in Tokio en Londen wordt de Britse vestigingsplek. ,,We blijven allerlei plekken evalueren voor internationale expansie, maar Nederland staat voorlopig niet meer in de planning.’’

AltaVista sloot onlangs het Amsterdamse kantoor en Excite stopte met de Nederlandse versie van de zoekmachine. Beide bedrijven hebben het laatste kwartaal tientallen miljoenen gulden verlies geleden. Google maakte een bescheiden winst en is daarom niet van plan de Nederlandse of Friese versie op te heffen. ,,We hechten aan onze internationale aanwezigheid.''


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"