Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

100% WEB 1.0
HOOFDMENU
DATABASES:
Personenzoeker
Documentzoeker
Domeindossier
Google Tools
Linkhopper
Begluur zoekenden
NIEUWS:
Nieuws Voelspriet
Nieuws uit USA
Tijdschriftennieuws
Eerder nieuws

ZOEKTIPS:
Google Geheimen

Helpdesk zoeken
De beste zoektips
Mens en Machine

Op de zoeksofa
Waarom zoek ik?
Waarmee zoek ik?
Vriend(in) Voelspriet
Gratis nieuwsbrief
Zoekwekker
Zoeklinks
Zoekgemeenschap
LINKS:
Naakte zoekers
Geheime zoeklinks
NASLAG:
Zoekboeken
Zoekmachines
Dossier Google
Dossier AltaVista
Zoekaudio & Video
Verborgen Web
Cursussen
Onderzoeken
Zoekgeschiedenis
Terug in de tijd

Google Top 100
ZOEKVARIA:
Google Fotoalbum
Geloofwaardigheid

WEBWINKEL

 

Concurrent voor elektronische knipseldiensten?
Copernic komt met nieuwe zoektool

update : download hier 13 september 2002   Copernic brengt op 8 oktober 'Copernic Agent Version 6.0' uit. De opvolger van de populaire researchhulp Copernic 2001, een zogenoemde metazoeker, gaat met slimme agenten vooral de concurrentie aan met elektronische knipseldiensten.

Voelspriet testte vandaag Copernic Agent versie 6.0 build 443. De eerste indruk is positief. De software kent vooral verbeteringen op het vlak van automatisch zoeken naar trefwoorden en oogt daarmee een goedkoop alternatief voor allerlei knipseldiensten die openbare internetbronnen doorzoeken. Agent 6.0 onderzoekt of een bepaalde webpagina gewijzigd is en controleert desgewenst van minuut tot minuut of een zoekmachine nieuwe antwoorden heeft op een zoekvraag.


In de oude versie bezocht de Track Manager zoekmachines slechts 1x per dag voor controle van nieuwe zoekresultaten. Klik op plaatje voor gehele afbeelding.


In de nieuwe versie ook per minuut of per uur. Klik op plaatje voor gehele afbeelding.  

Daarnaast kunnen zoekresultaten automatisch worden gefilterd op continent, domeinnaam, datum, taal en allerlei andere criteria.


De sorteerfunctie in actie. Links onderin krijgt u een voorproefje van de website te zien. Klik op het plaatje voor de gehele afbeelding. Let op: dit plaatje is 150 kb groot.

Een andere uitbreiding is dat zoekresultaten opnieuw doorzocht kunnen worden (zowel met plusjes, minnetjes, aanhalingstekens en allerlei andere Boolean logica), maar ook op periode (alleen de laatste week bijvoorbeeld).

Google geeft zoekers standaard alleen de keuze om te kijken naar antwoorden die drie maanden, zes maanden of een jaar oud zijn. Copernic Agent laat in de Google-resultaten zoeken op een dag, week of een periode, bijvoorbeeld tussen 3 en 10 september.

Doorzoek gevonden zoekresultaten met commando's die zoekmachines niet toestaan.Klik op plaatje voor gehele afbeelding.

Bekijk ook de 'Exclusive Preview'  die Voelspriet op de site van Copernic vond.Reclame-afbeelding van Copernic zelf. Klik op plaatje voor gehele afbeelding.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de
tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden.