Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Naar nieuwsarchief
 

 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)


"CNN meest gezochte zoekterm"

VOELSPRIET.NL 14 september 2001
CNN is bij zoekmachine Google de meest gezochte term. De oorzaak is tweeŽrlei volgens een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf.

Tienduizenden mensen hebben nog weinig ervaring met internet. Ze kennen het webadres www.cnn.com niet en tikken "daarom maar CNN in". Ook speelt mee dat de website van nieuwszender CNN dagenlang onbereikbaar was. Mensen tikten van lieverlee de term CNN 'kaal' in. Bij Google is dat geen onverstandig idee, omdat de zoekmachine een kopie van de website heeft. Gemiddeld zoeken 6000 mensen per minuut naar CNN.  Dit is de top tien bij Google:

     1. cnn
     2. world trade center
     3. bbc
     4. pentagon
     5. msnbc
     6. osama bin laden
     7. nostradamus
     8. american airlines
     9. fbi
   10. barbara olson

Op 11 september zochten kort na de aanslag maar liefst 200 mensen per minuut naar onheilsprofeet Nostradamus. Dat aantal daalde later in de week tot ruim 100 mensen per minuut.

Graph: Google searches for the query, 'nostradamus'
Bron: Google.com

Lycos Nederland laat het afweten op de pagina voor zoektrends. Daar staat Ringtones, K-otic en Pokemon als meestgezochte zoekterm. Bij Lycos USA was CNN eveneens het meest gezochte woord, aldus de BBC. op vrijdag. Maar twee dagen later was de top drie:

1   World Trade Center  
Terror target  
2   Nostradamus  
Email hoax  
3   New York

BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen: bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm Bronvermelding is een kwestie van fatsoen  - we kunnen U natuurlijk nergens toe dwingen.

TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.

NIEUWSBRIEF

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"