doorzoek deze websiteOntvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?

Dossier Altavista

Reacties van webmasters:

Corné Kiesebrink
, webmaster
www.mic-media.nl
Helaas voor Altavista, maar ook wij bouwers van verschillende websites hebben inderdaad vanaf april veel problemen met het aanmelden gehad. Zelfs nu zijn de problemen nog steeds aanwezig. Wij zijn uiteraard blij met deze reactie van Altavista.

Marc-Paul Brandt, www.rankScout.nl
Wij ondersteunen veel bedrijven bij het vindbaar maken van hun internetsite. Onderdeel van onze werkzaamheden is het (handmatig) aanmelden van internetsites bij de meest gebruikte zoekmachines. Met onze positie-analyse tool RankScout houden we daarna continue de positie in de zoekmachines bij. Na aanmelding bij Altavista.nl bleek de laatste tijd dat veel sites niet of erg slecht werden opgenomen. Ook hadden wij net als de heer Eldering geconstateerd dat bij sites die we opnieuw aanmelden de positie sterk daalde. Het onderzoek van Voelspriet was voor ons een bevestiging van een vermoeden. Uit de statistieken, gemeten over alle sites in RankScout voor Altavista.nl bleek dat er de laatste tijd weinig activiteit was.

Edwin Groenenboom, webmaster:
Masterlinks is een Nederlandse startpagina die minimaal 1x per maand wordt aangemeld bij Altavista Nederland. Voor het laatst op 19-8-01. Het aantal bezoekers die via Altavista Nederland zijn binnen gekomen is de laatste maand gedaald, ondanks het aanscherpen van onze keywords per rubriek, waardoor we een sterke stijging hadden verwacht. Naast Altavista zijn wij ook zeer ontevreden over Ilse. Aangezien wij als concurrent van Startpagina.nl worden gezien, kunnen we aanmelden wat we willen, maar we worden niet opgenomen in de Database. Dat hier dus geen sprake is van objectiviteit,mag duidelijk zijn. (...) Mocht u in de toekomst tests uit willen voeren met zoekmachines, zullen wij daar graag aan mee werken!


Kees Eldering, webmaster:
In reactie op Edwin Groenenboom:
Altavista indexeert sites die opnieuw aangemeld worden LAGER dan sites die niet opnieuw aangemeld worden. Voor goede resultaten is het verstandig je site NIET opnieuw aan te melden aangezien dit de ranking van je pagina DRASTISCH verlaagt. Ilse is de slechtste zoekmachine die ooit bestaan heeft en is een belediging voor de mensen die gericht iets zoeken. (Ook hier is een manier om de zoekresultaten te beïnvloeden: registreer een doorway domein, zet hierin een subdomein en maak een ´spam´ pagina aan.)

Jan van Eggen, webmaster:
De hoofdpagina van InterNetStart wordt enkele keren per maand aangemeld, toch blijft deze onvindbaar bij AltaVista. Blijkbaar worden sommige aanmeldingen niet meer opgenomen in de database, een zaak waardoor niet alleen veel sites onvindbaar worden. En dat terwijl dit één van de meest gebruikte zoekmachines van het web is.

Reactie van gebruikers:

Maarten Verhulst, surfer:
Nou weet ik dus eindelijk waarom ik allerlei Nederlandse websites niet meer kon vinden bij AltaVista Nederland.. Prima stukje research, ga zo door Voelspriet, dit zet zoden aan de dijk.

Betrik Sikken:

Zoekmachine www.voelspriet.nl? Nooit van gehoord! Na het 'nieuwtje' op nu.nl is opeens het bezoekersaantal opeens ongeveer vertienvoudigd. Dit lijkt mij gewoon een slimme reclametruc en een flauwe manier om je concurrentie zwart te maken. Ik heb zo het vermoeden dat dit berichtje waarschijnlijk als 'niet bruikbaar' gewaardeerd gaat worden
...

Jos Jonkeren:
Dat jullie zoveel moeite doen om dat allemaal uit te zoeken! 't is niet leuk; maar laat die lui van Altavista. Het gaat vanzelf 'failliet' als er niets meer in wordt gevonden; en niemand meer betaald voor aanmelding, en advertenties slecht verkocht kunnen worden. Let them die peacefully.


hannibal@freeler.nl :
Zo op het eerste gezicht prima werk. Maak(te) geen gebruik van AltaVista, maar het is goed dat in de jungle van internet ook nog mensen rondlopen die op zoek gaan naar onregelmatigheden. Succes bij jullie werk!