Ontvang nieuwsbrief:  12319 leden Zet de zoekwekker - Bookmark dit  - Contact - Wie?
Terug naar beginscherm 
 

Doorzoek Nieuwsgroepen (NL)

Wat is je favoriete Nederlandse zoekmachine?
abc-xyz.nl  
AltaVista NL
Ilse
All The Web  
Yahoo
Voelspriet.nl  
Staat er niet bij  
 Klik HIER om mee te doen

advertentie


 


Ook Teoma en Wisenut van slag
AltaVista schrapt Europese indexen 


5 december 2001
Zoekmachine AltaVista schrapt met onmiddellijke ingang alle 22 Europese indexen, waaronder de Nederlandse. Ze worden vervangen door een centrale, wereldwijde index.

Voelspriet meldde eerder dat de database van de Europese indexen sinds april 2001 nauwelijks meer wordt ververst.  De zoekmachine heeft uit kostenbesparing nu alle databases op een hoop gegooid. De Nederlandstalige website nl.altavista.com blijft gewoon bestaan, maar maakt dus geen gebruik meer van een eigen Nederlandse database.

AltaVista
beweert tegenover Voelspriet deze nieuwe index al enige weken wel goed bij te houden. De wereldwijde index blijkt sinds 1 oktober echter nauwelijks bijgewerkt, zo blijkt uit een dertigtal zoekopdrachten met verschillende trefwoorden waarbij gezocht wordt op datum vanaf 1 oktober tot nu. De bevindingen van Voelspriet worden bevestigd door de Duitse website @-web.

Een woordvoerder van AltaVista zegt in een tweede reactie dat 'misschien nu nog niet alles op orde is, maar binnenkort wel alles goed is bijgewerkt'. Eerder verklaarde AltaVista na publicaties van Voelspriet dat de Europese indexen behouden zouden blijven en dat de geconstateerde problemen snel zouden worden opgelost. Dat bleek achteraf niet haalbaar.

De populaire zoekmachine verkeert momenteel in zwaar weer en zoekt naarstig naar extra inkomsten. Omdat deze uitblijven, probeert AltaVista op kosten te besparen. Het bijhouden van 22 aparte indexen is te duur gebleken.
 

Ook de nieuwe zoekmachines Teoma en Wisenut zijn van slag. Deze twee nieuwkomers worden gezien als potentiŽle concurrenten van Google. Uit onderzoek van 
Gary Price van The Virtual
Acquisition Shelf & News Desk blijkt dat beide veelbelovende zoekmachines al maanden niet meer worden ververst. 


BRONVERMELDING

Noot voor de media en websites. Gratis overnemen van het nieuws kan zonder toestemming vooraf. Maar noem ons wanneer U onze informatie substantieel gebruikt. Kies a.u.b. uit een van de twee omschrijvingen:
bron: www.voelspriet.nl  of zie ook: http://www.voelspriet.nl/nieuws.htm  


TIPS

Heeft U zelf tips over Nederlandse of buitenlandse zoekmachines? Stuur een tip.


KENT U ONZE NIEUWSBRIEF?

JA ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin zoeknieuws, zoektips en zoekvragen met antwoorden. Start uw e-mailsoftware niet? Gebruik dan een formulier om U aan te melden en vermeld "Stuur mij de nieuwsbrief"